Hva som opptar meg akkurat nå!

Ny landslagssjef med fokus på pusten!

Den nye "fotballsjefen" var gjest hos Skavland i forrige uke, og da bet jeg merke til noen raske ord i en kort setning fra Høgmo, nemlig at gutta må "puste gjennom nasen". Det er et halvt år siden jeg skrev om viktigheten av å puste både inn og ut gjennom nesen, og her kommer teksten fra mars måned om igjen, mer gyldig enn noensinne!

 

..."Litt tidligere denne måneden skrev jeg om pustetreneren til den svenske andningsinstruktøren Anders Olsson. Bildet viser omslaget på boken hans om "Medveten Andning", og her forklarer han inngående hvorfor vi bør lukke munnen mest mulig og puste bevisst gjennom nesen. Her er et lite utdrag (på norsk):

 

Hjerte"... TRANGE LUFTVEIER - Et åndedrett som ikke er optimalt, kan gi mangel på kulldioksid (NO), hvilket bl.a. gjør at den glatte muskulaturen i luftrøret trekker seg sammen. Når dette skjer får vi det vanskeligere med å puste, og astmaliknende symptomer kan oppstå.

Kvævemonoxid (NOx = nitrogendioxid), som produseres i store mengder i bihulene og følger med innåndingsluften ned ved nesepusting, er en gass som har stor påvirkning på luftrørets omkrets. Ved innånding gjennom munnen har vi ikke mulighet til å dra nytte av denne gassens effekt som hjelper til med å utvide luftrøret."  

 

Kyss  Ved å puste gjenno munnen, får ikke bihulene det de må ha for å produsere NOx. Alle som har pustebesvær, tung eller lett, kan enkelt gjøre det bedre for seg selv ved å øve på at åndedrettet skjer gjennom nesen. Og til dette finnes altså pustetreneren - som tidligere nevnt. Dessuten mener noen forskere at menn bør være ekstra oppmerksom på pusten og muligheten for bedre ereksjon m.m. Kanskje kan menn eventuelt bytte ut Viagraen med et mer bevisst åndedrett!? Les om dette lenger ned!

 

På mitt dagsseminar i pusteintegrering blir dette forklart, og pustetreneren inngår i prisen.

 

 Kjærlighet Ha noen deilige påskedager - øv deg på å puste kun gjennom nesen også når du anstrenger deg, f.eks. på skituren. Start med noen intervaller på bare få minutter til å begynne med, og øk når det passer deg. Du er sjefen! 

 

OBS! Hjerte En liten "snacks" til slutt - for noen dager siden (19/3) verserte informasjonen nedenfor på FB, Bjørn Johan Øverby (Medisinsk fakultet ved Universitet i Oslo) sier:

 

"NOx: GASSEN SOM FORBEDRER LIVSKVALITET? Kroppen lager sin egen Nitrogen Oxid, en gass som har bemerkelsesverdige egenskaper. Gassen virker bakteriedrepende. Dr. Schaller i USA, en av mange kunnskapsrike infeksjonsleger har oppdaget at NOx kan hindre veksten av Borrelia og av parasitten Babesia. Andre forskere har vist at NOx gassen utvider blodårene og øker blodsirkulasjonen. Hos menn fører gassen til bedre sirkulasjon i underlivet og derved til bedre, kraftigere og lengre ereksjon. NOx lages av dine egne celler, alt du trenger er å stimulere dem til å lage gassen ved å innta mat som inneholder mere av aminosyren L-Arginin. L -Arginin finnes i dag i ulike produkter som en del av en "pakke" av aminosyrer og vitaminer som skal øke effekten av L-Arginin. Så vær smart; lær av naturen." ..."

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 17:55

Hei, kan du ikke skrive litt om Væren. Min mann er vær og jeg er trenger å forstå ham bedre! :) http://åndelighet.no

...
09.08 | 21:23

Det blir nok ikke kurs før i 2018. Klem til deg 😍

...
05.08 | 22:52

Hei hr du kurs nå ?

...
16.01 | 12:34

Mange med ADD eller ADHD er svært intelligente, men ofte meget urolige. Pusten kan være til god hjelp.
Mvh Inger Lise Eide

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE