Hva som opptar meg akkurat nå!

Pasienter på anbud!

Sint Rødmer Syk Tilstandsrapporten om Helse- og omsorg i norske kommuner som ble diskutert både i Dagsrevyen og Aktuelt på NRK i forrige uke, understreket ettertrykkelig det dårlige inntrykket jeg fikk av selv å ha vært vitne til særdeles skandaløs behandling av min bror i samme tidsrom. Omsorg utøves heldigvis av noen dykige, snille og hardtarbeidende sykepleiere og ansatte på institusjonene. Beslutningstakerne i stat og kommune synes å ha et helt annet syn; der er prislappen på pasienter fastsatt basert på at pasienten skal koste minst mulig. Derfor virker det som prislappen teller mer enn mennesket. Når f.eks. et kommunalt sykehjem drives av en annen ikke-kommunal enhet, f.eks. «Aleris Omsorg», som driver Lambertseter alders- og sykehjem, kommer profittbehovet inn med full styrke for den som skal stå for driften. Hvis kommunen følger samme regler som staten i anbudskonkurranser, regner jeg med at Aleris Omsorg vant som laveste anbyder i offentlig utlyst anbudskonkurranse. Ønsket og behovet for profitt på bekostning av enkeltmennesket, slår så tydelig gjennom at det ikke bør overses.

 

I forrige uke var også min brors bevilgede opphold på 14 dager på Intermediær avdeling på Abildsø sykehjem over, men avdelingen anbefalte forlengelse grunnet helsetilstanden hans. Bydelen (Bestillingsenheten) sa nei, til tross for at avdelingen hadde ledig kapasitet – kun 3 av 16 sengeplasser var belagt. De ga selvsagt også Bydelen en kvalifisert og medisinsk faglig vurdering av hvorfor de mente min bror fortsatt burde behandles på samme sted. Avdelingen var tvunget til å måtte videresende min bror som stykkgods til neste stopp… På trangt 2-mannsrom på Lambertseter alders- og sykehjem – i drosje som han måtte betale selv… Bestillingsenheten råder over budsjett og pengefordeling, og det virker som det menneskelige aspektet er tapt av syne.

 

Gråter Jeg har senere forstått at Intermediær avdeling skal opphøre; den fikk ikke lang levetid, til tross for den spesialkompetansen den besitter. De samme menneskene jobber der pr dags dato og er fortvilet over situasjonen – de hadde god kapasitet til å behandle broren min i noen få mer tiltrengte dager. Se hva  avdelingen står for (OKs nettside):

 

Hjerte  «Utviklingssenter for sykehjem i Oslo
Avdelingen er en spesialisert korttidsavdeling med godt faglig tilbud om pleie og medisinsk behandling i overgang mellom sykehus og bydel som driftes av Sykehjemsetaten for Nordre Aker, Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø i samarbeid med Ullevål sykehus. Åpnet 2009 - 16 plasser.»

 

Liker ikke Hvordan kan det ha seg at Bestillingsenheten overprøver kvalifiserte og medisinske råd; i dette tilfelle fra Intermediær avdeling med spesialkunnskap for å utvikle gode sykehjem i Oslo? Sett utenfra ser det ut til at «prosjektet» (min bror) måtte ofres til laveste anbyder! Omsorgen for enkeltmennesket virker totalt fraværende hos beslutningstakerne. Som 71-åring er jeg allerede en del av «eldrebølgen», og jeg vil ikke at denne historien også skal bli min fremtid!

Ha ha Vill Usikker

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 17:55

Hei, kan du ikke skrive litt om Væren. Min mann er vær og jeg er trenger å forstå ham bedre! :) http://åndelighet.no

...
09.08 | 21:23

Det blir nok ikke kurs før i 2018. Klem til deg 😍

...
05.08 | 22:52

Hei hr du kurs nå ?

...
16.01 | 12:34

Mange med ADD eller ADHD er svært intelligente, men ofte meget urolige. Pusten kan være til god hjelp.
Mvh Inger Lise Eide

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE