Hva som opptar meg akkurat nå!

Hva er viktigst - innpust eller utpust???

Innpust og utpust er selvsagt like viktige!!!

Lederen av "Pusteteknikk", Anette Aarsland - bildet fra Facebook til venstre, hevder at utpusten er viktigst. Sett fra hennes ståsted forstår jeg at hun mener dette. Mye av hennes undervisning handler om å bygge opp stemmen til bruk i f.b.m. foredrag, sang, opera - situasjoner der det er viktig å ha god stemmekraft. Da jeg var hos henne på øvelse, startet hun med å si: vi begynner med å puste ut. Jeg tenkte at jeg må jo først puste inn for å ha noe å puste ut? Det er antagelig slik at hun tiltrekker seg mennesker (klienter) som trenger å øve opp utpusten - derfor forstår jeg hennes standpunkt om at utpusten er viktigst.

 

Imidlertid må vi ikke glemme innpusten, den symboliserer vår vilje til å leve og evne til å bruke handlingskraften (f.eks. stemmekraften). Innpusten ser jeg altså på som et aktivt (maskulint prinsipp) hvor vi deltar i livet med entusiasme. Og jeg har en tendens til å tiltrekke meg mennesker som forsyner seg for lite av livet (puster lydløst på innpusten og har ofte en grunn og lite entusiastisk innpust, noe som oftest har med dårlig selvfølelse å gjøre). Utpusten blir da viljen og evnen til å gi slipp (det feminine/negative prinsipp). Vi behøver nesten ikke foreta oss noe som helst for å puste ut. Viljen må dog være til stede til å "gi fra oss" det vi ikke lenger trenger via å puste (lettet) ut.

 

Det kommer altså an på hva vi skal bruke pusten til som blir avgjørende for om vi skal rette fokuset på innpust eller utpust.

 

Det blir derfor riktig av og til å si som Anette Aarsland: UTPUSTEN ER VIKTIGST!

Og det blir like riktig å si som jeg gjør: INNPUSTEN ER VIKTIGST!

 

Som du skjønner så vil jeg nok hevde at innpusten spiller en overordnet rolle, siden vi ikke har  mulighet til å puste ut hvis vi ikke først har pustet inn... Unntatt når vi dør, da bør vi som det aller siste vi gjør kunne puste lettet ut. Da først gir vi slipp på åndedrettskraften som har vært vår livgivende kilde i alle år.

 

Så, pust entusiastisk inn - og lev livet!

KjærlighetHjerteHjerteHjerteSmiler

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 17:55

Hei, kan du ikke skrive litt om Væren. Min mann er vær og jeg er trenger å forstå ham bedre! :) http://åndelighet.no

...
09.08 | 21:23

Det blir nok ikke kurs før i 2018. Klem til deg 😍

...
05.08 | 22:52

Hei hr du kurs nå ?

...
16.01 | 12:34

Mange med ADD eller ADHD er svært intelligente, men ofte meget urolige. Pusten kan være til god hjelp.
Mvh Inger Lise Eide

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE