Hva som opptar meg akkurat nå!

Sortering av mennesker - opprinnelsen til vold?

Professor Per Fugelli fikk "Fritt Ord" prisen i år - vel fortjent! Da han i sin tid ledet Verdikommisjonen (1998 - for 15 år siden!) hadde jeg behov for å informere komiteen om at årsaken til den personen vi blir, kan finnes lenger bakover i tid enn til bare barndom og fødsel. Fortsatt er det slik at et menneskes fostertilstand overses totalt i Norge når man forsøker å finne årsaker til atferd eller sykdom. I disse dager opplever vi opprivende rettssaker om omsorgssvikt og stygge overgrep; med døden til følge for lille Christoffer. 

 

TristPersonlig mener jeg at dommen i denne saken reflekterer manglende forståelse av hvordan et barn bør verdsettes! Hvis et overgrep utføres av en voksen mot en annen voksen person og defineres som voldtekt, ble straffen i et tilfelle jeg kjenner til satt til ca 3 år...

 

Barneombudet uttalte i den forbindelse at hun akter å sørge for at generelt skal "alle stener snus" for å finne årsaker til bl.a. vold og overgrep. Men hvis en av "stenene" ikke synes, eller ikke oppfattes som viktig nok (jf. fosterperioden), ligger mulige svar på "gåten" fortsatt "skjult" under en sten som ikke er snudd.

 

HjerteBrevet mitt finner du i sin helhet på denne siden under fanen "Voldens opprinnelse".

 

Er du i modus for å lese mer om våre tidligste erfaringer og effekten av disse, anbefaler jeg "ACE-studien" under fanen med samme navn, og for øvrig er jeg innom temaet i flere av artiklene i artikkelsamlingen min under fanen "Artikler".

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 17:55

Hei, kan du ikke skrive litt om Væren. Min mann er vær og jeg er trenger å forstå ham bedre! :) http://åndelighet.no

...
09.08 | 21:23

Det blir nok ikke kurs før i 2018. Klem til deg 😍

...
05.08 | 22:52

Hei hr du kurs nå ?

...
16.01 | 12:34

Mange med ADD eller ADHD er svært intelligente, men ofte meget urolige. Pusten kan være til god hjelp.
Mvh Inger Lise Eide

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE