Livsløp*Astrologi - LA modellen

Livsløp*Astrologi (LA) viser et dynamisk og kronologisk liv i utvikling fra unnfangelse og opp i alderdommen

Det arketypiske horoskopet i LA modellen. Den logaritmiske aldersberegningen viser utviklingsoktavene og aldersrekkefølgen i ytterkanten av horoskopsirkelen.

Opphavsmannen til Livsløp*Astrologi (LA), Tad Mann, mener bl.a. at astrologi er læren om tid. Allerede at klokkeslettet for fødselen må oppgis for å beregne et nøyaktig horoskop antyder dette. I tillegg kommer at han deler horoskopet inn i "oktaver" (utviklingstrinn) i forhold til livsområdene for husene; han bruker en logaritmisk beregningsmetode for å få frem nettopp tidsforløpet i horoskopet. Fra unnfangelse, svangerskapsforløp, fødselen, tidlig barndom, ungdomstiden og langt inn i alderdommen. I et LA-horoskop beregnes plassering av alle planetene, aksene og husene, og hvert eneste av disse punktene gjentar "seg selv" i hvert tegn i et bestemt aspekt som også fremkommer i beregningene. Disse punktene betegnes "sensitive punkter", hvilket betyr at når et sensitivt punkt fra f.eks. Ascendanten utløses, skjer det til bestemte tider i livet - dette fordi alle mennesker har en Ascendant (fødsel) som er utgangspunktet for beregningene. Alle mennesker har altså sensitive perioder i livet som bringer opp ubevisste fødselsminner, og de viktigste av disse periodene er:

03-04 års alder (= "trassalderen") 
12-13 års alder (= pubertetsopprør") 
23-24 års alder (= løsrivelse/starte karriere/danne familie)  
42-43 års alder (= mange møter den velkjente "veggen")
56-57 års alder (= mange får emosjonelle el. fysiske utfordringer)

Fødselsopplevelsen blir en viktig faktor for dannelse av personligheten, og noen av de mønstre og atferd som kan tenkes å oppstå etter en fødsel får du mange stikkord om under fanen "Fødsler og atferd"

I LA-modellen fokuserer jeg også mye på det området i horoskopet som symboliserer unnfangelse, oppdagelse av graviditeten og resten av svangerskapet frem til fødselen (niende hus gjennom 10., 11. og 12. hus inkl. Ascendanten). Inngangen til niende hus avspeiler din "seksuelle debut" - hvordan ble du unnfanget? Unnfangelsen er vår første elskovsakt - vi bærer med oss erfaringen i underbevisstheten.

Hvordan var foreldreinnflytelsen før unnfangelsen? Sol- og Måneplasseringen kan si noe om dette; er det din maskuline eller feminine side som er sterkest? Føler du deg ønsket her i verden? MC (10.hus) kan fortelle noe om hvordan nyheten om at mor var gravid ble mottatt; har du pågangsmot eller ikke? Hva sier Ascendanten om måten du kom til verden på, hvilken atferd og holdninger i dag kan hjelpe til med å belyse Ascendanten/fødselen? Fødselen er en viktig begivenhet som jeg gjentar og gjentar, og som jeg legger stor vekt på i pusteintegrering. Dynamikken som fremkommer gjennom den logaritmiske beregningen gjør dessuten at du kan finne ut nøyaktig hvor i horoskopet du befinner deg til enhver tid, og derfor hvilken energi du er omgitt med, og eventuelt hvilke utfordringer du gjennomgår.

Først bør man studere de 3 utviklingstrinnene i fødselshoroskopet - svangerskapsoktaven, barndomsoktaven og modningsoktaven. Dernest blir det utfordrende å forsøke seg på et høyere perspektiv av svangerskapsoktaven, hva Tad Mann kaller transformasjonsoktaven. Det betyr egentlig å forstå sin fostertilstand på et høyere nivå... Ikke enkelt, men mulig! Etter dette blir det tid for å ta en titt på hvor du befinner deg aldersmessig i horoskopet, og dernest å følge med på hva transittene har å by på av utfordringer. 

Min neste bok "Måneskinn og fattigmannsol" handler om LA-modellen ved at mitt horoskop er utgangspunkt for mitt livsløp og hvordan dette livsløpet ble tolket av Tad Mann i 1986. Jeg synes det passer bra å kunne kvalitetssikre modellen ved å enten avkrefte eller bekrefte det han sa i 1986. Jeg er usigelig glad for at jeg trygt kan si at LA-modellen er noe av det mest treffsikre jeg har sett innenfor astrologien - dessuten tar modellen høyde for hvilke påkjenninger vi kan ha vært utsatt for som foster - helt i tråd med hva ACE-studien viser. Se denne fanen for mer om ACE.

Det første bildet: The Life Path = Livets gyldne vei. Vårt sol- system med solen i sentrum og alle planetene i sine baner. Det andre bildet: Livets gyldne vei og DNA-kjeden (double Helix sylinder). Likner disse to på bildet til venstre? "Som for oven, så for neden..."

Ascendanten = Fødselen

Ascendanten er en av de viktigste elementene i astrologien, og i Livsløp*Astrologi tilsvarer Ascendanten fødselen, og hvordan vi kom til verden. Og det er dette øyeblikket vi velger å

puste = leve

Jeg mener at Ascendanten faktisk er viktigere enn Solen og Månen fordi fødselen er en helt spesiell begivenhet. Det er i fødselsøyeblikket, når navlestrengen kuttes, at vi anses å være et selvstendig individ - uavhengig av mor og morkaken. Acendanten antyder altså stemingen rundt fødselen - fordi vi påvirkes av den energien som kjennetegner det tegnet som stiger opp over horisonten i fødselsøyeblikket. I mitt tilfelle er det altså Vannmannens tegn som særpreger min fødsel og som derfor er et viktig utgangspunkt for dannelsen av min personlighet. (Ascendanten er jo også, som alle astrologiinteresserte vet, inngangen til første hus.)

Solen i Væren i første hus
Bildet viser til min solplassering: jeg er altså en Vær, født 6/4-1942. Det er årstiden som bestemmer solplasseringen
Månen på MC i Skytten
Bildet viser til min måneplassering, men også min MC. Jeg er altså en Vær, med Månen på MC i Skytten, og med Ascendanten i Vannmannen
Som du ser har jeg satt inn Ascendanten først i billedforklaringen, fordi jeg hevder at fødselen (Asc) er viktigere enn sol- og måneplassering.


Ascendanten er fast og spesifikk for alle personer, mens forståelsen av sol eller måne er avhengig av hvilket hus de står i.

Enhver Ascendant har en horoskophersker, og med min Vannmann-Ascendant, blir Uranus og Saturn mine horoskopherskere

Personifisering av planetene

Illustrasjonen er hentet fra boken "Life*Time Astrology" av Tad Mann og gjengitt med hans tillatelse. (Tegninger av John Astrop)

Måten vi kan assosiere planetene på i horoskopet er fremstilt slik John Astrop har tegnet dem og slik de vises i bildet til høyre. Alle planetene kan tolkes forskjellig i forhold til hvor de står i horoskopet. F.eks. er ofte solen et symbol for far tidlig i livet, og senere i livet kan solen illustrere en kjæreste, partner, arbeidsgiver etc. Det samme gjelder for alle planetene - de kan skifte betydning, men de beholder "essensen" av den kvaliteten som kan tillegges den respektive planet eller punkt og energien som stjernetegnet antyder.

De "indre" planetene
Solen = far
Månen = mor
Merkur = baby/kommunikasjon
Venus = søster/kjærlighet
Mars = bror/selvhevdelse/aggresjon
Jupiter og Saturn = ofte eldre slektninger/besteforeldre/lærere

De "ytre" (langsomtgående)  planetene
Uranus = eksplosive begivenheter/forandring
Neptun = sensitive situasjoner
Pluto = kraftfulle omstendigheter/forandring (dominans og maktutfoldelse)
Måneknuten = grupper, inkl hele familien/foreningen/klubben/likesinnede

Hva et kurs i Livsløp*Astrologi handler om
Hva det koster
Når holdes kurset?

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Inger Lise | Svar 06.10.2014 01.17

Hvis du ønsker flere svar fra meg, anbefaler jeg at du bestiller en konsultasjon hos meg. Vennlig hilsen Inger Lise

Anita | Svar 05.10.2014 16.37

Hva sier min fødsel om meg?
Har ascedant i Skorpion - sol i Tyr og måne i Skorpion
Kan man utfra så lite si noe?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 17:55

Hei, kan du ikke skrive litt om Væren. Min mann er vær og jeg er trenger å forstå ham bedre! :) http://åndelighet.no

...
09.08 | 21:23

Det blir nok ikke kurs før i 2018. Klem til deg 😍

...
05.08 | 22:52

Hei hr du kurs nå ?

...
16.01 | 12:34

Mange med ADD eller ADHD er svært intelligente, men ofte meget urolige. Pusten kan være til god hjelp.
Mvh Inger Lise Eide

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE