"SFP" = Senter for pusteintegrering

Samfunnshus Vest på Røa i Oslo. Her har Senter for pusteintegrering holdt til siden 2006, med et kort opphold fra høsten 2012 til høsten 2013. (Foto: nettsiden til Samfunnshus Vest.)

Fra statsansatt til selvstendighet

Logo for Senter for pusteintegrering. Tegnet av Terje Lund

Statsadministrasjon
I løpet av min periode med statlig administrativ virksomhet, dabbet interessen av for den type arbeide, og interessen økte mer og mer for hvordan vi mennesker blir til den vi er. Tiden fra den statlige virksomheten ga meg nyttig kunnskap og informasjon som jeg fikk god bruk for når jeg skulle administrere meg selv med egen virksomhet. Jeg startet forsiktig med hjemmepraksis før jeg sa opp jobben min i Forsvarets bygningstjeneste (nå Forsvarsbygg).

Da jeg gikk ut Festningsporten på Akershus festning siste arbeidsdag den 7 juni 1990, pustet jeg lettet ut. Da det gikk opp for meg at det var dagen for unionsoppløsningen for Norge, ble jeg ganske emosjonell og ydmyk. Jeg følte at jeg brøt ut av mitt selvpålagte fengsel og ut i friheten, fri til å styre meg selv. 

Senter for pusteintegrering (SFP)
Det var en utfordrende og vanskelig prosess, bl.a. fordi mange mente at jeg hadde mistet fornuften som sa opp en trygg stilling i Staten! Jeg har imidlertid ikke angret en eneste dag. Etter en kort selvpålagt "prøveperiode" bestemte jeg meg for å etablere meg med eget firma, og over ser du firmalogoen som symboliserer både åndedrettet (delfinene), og den astrologiske innfallsvinkelen (dyrekretssirkelen) jeg arbeider mest med; nemlig pusteintegrering og Livsløp*Astrologi

Fra rebirther til åndedrettslærer
Jeg kalte meg selv rebirther etter å ha gått en rekke kurs med engelske og amerikanske rebirthere fra "Loving Relationships Training" (LRT), som den norske organisatoren sørget for kom til Norge. Jeg ønsket å utdanne meg videre under LRT i USA, men fikk ikke anledning til det. Derimot dukket Colin Sisson fra New Zealand opp i Danmark med sine tilsvarende kurs fra "Inner Adventure Programmes" (IAP) i 1992. Etter å ha fått ham til Norge i 1993 og deltatt og organisert alle kursene for IAP, valgte jeg etter noen tid å endre min "stillingsbetegnelse" fra rebirther til åndedrettslærer. Etter hvert ble nettsiden til SFP opprettet, www.pust.no.

Klient- og kursvirksomhet
Siden tidlig på 90-tallet har jeg konsentrert meg mest om å undervise i pusteintegrering, og jeg har holdt en rekke egne kurs innenfor dette temaet i tillegg til at jeg organiserte alle IAP-kursene  i Norge frem til 2003. Pustesamlinger, og andre varierte tilbud til mine klienter, f.eks. å puste i basseng med snorkel (jf fostertilstanden), sto også på programmet. Etter hvert som jeg så treffsikkerheten i Livsløp*Astrologi (LA), ble det også kurser i LA-modellen. LA ble samtidig integrert i grunnopplæringen i pusteintegrering som en gratis "ekstraservice".

"Åndedrettsbølgen"
Å utdanne åndedrettslærere i pusteintegrering (altså norsk opplæring), ble viktig for meg etter at jeg ga ut boken "Pust når det gjelder!" i 2006. To kull ble gjennomført i h.h.v. 2008 og 2009. Etter dette har jeg jobbet mest med klienter i pusteintegrering (grunnopplæringen på 10 individuelle pustesesjoner) fordi interessen blandt folk til å "hjelpe seg selv" dabbet betraktelig av. Mange syntes det var mye greiere å gå til noen som kunne "fikse" problemene enn å erkjenne at man "er sin egen lykkes smed", på godt og vondt.

Bokutgivelse
Det ble et lite rush og interesse for åndedrettet igjen etter intervjuet med meg i "Ni-timen" på NRK 1 da boken kom ut. En konflikt som oppsto mellom Colin Sisson og meg under bokutgivelsen, ble dessverre en faktor som bremset, og nesten stoppet virksomheten min. Han ekskluderte meg fra IAP; min hensikt om å "hylle" både IAP, Colin og pusteintegrering, ble totalt misforstått og fornektet. Årsaken, og prosessen som fulgte, blir behørig belyst via LA-modellen i boken "Måneskinn og Fattigmannsol" (se ev. fanen Bokprosjekt). 

"Oppussing" av nettsiden
Nettsiden du er inne på nå er helt ny og opprettet i september 2012. Den gir deg informasjon om ovennevnte to viktige selvhjelpsverktøy, men jeg er selvsagt også opptatt av andre innfallsvinkler til både å forstå menneskers atferd, og at andre mennesker enn meg selv får den samme mulighet til innsikt og forståelse som jeg selv har fått. Mer balanse til kropp og sjel har vært, og er fortsatt, et viktig fokus. Dessuten har jeg lyst å dele andre metoder eller informasjon jeg plukker opp som jeg tror kan gi forbedret helse, både fysisk og psykisk. Derfor er denne siden mer "personlig" enn den forrige, men fortsatt preges den mest av hva jeg sysler med jobbmessig via firmaet mitt. Jeg driver altså fortsatt virksomheten min og stortrives med å undervise i Pusteintegrering og Livsløp*Astrologi.

Pensjonist?
Jeg passerte 70 år i april 2012, så jeg har valgt å trappe ned virksomheten. Når arbeidet mitt også er hobbyen min, klarer jeg likevel ikke å definere meg som pensjonist ennå; jeg velger å jobbe når det passer! Fra høsten 2012 til høsten 2013 jobbet jeg på Lilleaker, men fra 1/9-13 valgte jeg å flytte tilbake til Samfunnshus Vest på Røa der jeg tidligere hadde holdt til fra 2006. Jeg har nå muligheten til å disponere tiden min som jeg vil (ikke bare 2 dager i uken som på Lilleaker), og det gir meg en deilig frihetsfølelse!

Klikk ev. fanen "Curriculum Vitae" (CV) for mer stikkordsmessig historikk. (Foto: Microsoft/Windows)
Fra 1 september 2013 finner du Senter for pusteintegrering i Samfunnshus Vest på Røa. (Foto: privat)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 17:55

Hei, kan du ikke skrive litt om Væren. Min mann er vær og jeg er trenger å forstå ham bedre! :) http://åndelighet.no

...
09.08 | 21:23

Det blir nok ikke kurs før i 2018. Klem til deg 😍

...
05.08 | 22:52

Hei hr du kurs nå ?

...
16.01 | 12:34

Mange med ADD eller ADHD er svært intelligente, men ofte meget urolige. Pusten kan være til god hjelp.
Mvh Inger Lise Eide

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE