To effektive skriftlige øvelser om tilgivelse

1. Tilgivelsesbrev

Tilgivelse kan også minne om bønn

Skriv et brev til den du vil tilgi - det kan godt være til deg selv!? Kanskje du først skal skrive et sinnabrev (anbefales; omtales i "Sesjon 6" om sinnemestring i "Pust når det gjelder!"). Et sinnabrev kan gjøre deg oppmerksom på at du bør ta en kikk på "sinnataggen" i deg selv...  Det nytter lite med tilgivelse hvis du ikke har bearbeidet sinne, raseri, nag etc til den personen du vil tilgi. I motsetning til et sinnabrev - som ikke skal sendes til den det gjelder, er tilgivelsesbrevet ment å skulle sendes til vedkommende. Det innebærer at din tilgivelse skal være ekte og oppriktig ment. Det er fullt mulig å skrive brev til en person som er død; da sender du brevet med navnet til vedkommende, men bruk et stedsnavn som ikke eksisterer, f.eks "UNIVERSET". (Ikke sett avsenderadresse på konvolutten, da kommer brevet i retur til deg! Og det er ikke meningen!) Nedenfor ser du et eksempel på dette da jeg skrev tilgivelsesbrev til min far etter at han var død. 

"Kjære Far!

Jeg skriver dette brevet til deg fordi jeg vil at vi skal kunne ha et best mulig forhold, selv om du ikke lenger er her rent fysisk. Husker du den gangen i 1961 da jeg var ferdig med artium og ønsket å immatrikulere meg på universitetet for å studere psykologi? Det kostet kr 100,-, og du hadde ikke dette beløpet. Jeg måtte droppe studiet og begynte i stedet på et kurs for kontorelever som Finansdepartementet arrangerte den gangen. Jeg husker at du og mor ble veldig fornøyd fordi jeg i stedet valgte å gå inn for en ”karriere som statsfunksjonær”; et ønske dere hadde gitt tydelig uttrykk for mange ganger siste året på gymnaset. Jeg følte meg nok presset til å imøtekomme ønsket fra deg og mor, men jeg var ikke bevisst nok den gangen til å følge mitt eget hjerte, men valgte heller å tilfredsstille de ønskene dere hadde. Jeg skjønte heller ikke den gangen at dette var en meget spesiell situasjon – i ettertid ser jeg tydelig at det var et viktig vendepunkt for meg.

Jeg er  faktisk i dag takknemlig over at det gikk som det gikk. Hvis jeg hadde startet en lang universitetsutdannelse hadde jeg antagelig endt opp som en ”tradisjonell” psykolog og ikke blitt den ”spesielle” åndedrettslæreren som jeg er i dag!  I stedet for å bære på sinne, sorg og skuffelse takker jeg deg for at du ikke hadde den 100-lappen i 1961. Jeg tilgir deg fullstendig for den famøse 100-lappen, og jeg har tilgitt meg selv for alle vonde følelser forbundet med det som skjedde. Spesielt har jeg tilgitt meg selv min oppfatning av hva som hendte  den gangen, og jeg  kan nå se alt sammen som en fantastisk mulighet jeg jo egentlig fikk. Jeg ble gitt muligheten til å gå i en annen retning enn det jeg trodde var riktig den gangen, men som jeg forsto først mye senere. Muligheten var godt kamuflert, og det tok mange, mange år før jeg endelig ”våknet opp” til å se det kamuflerte budskapet og hva hjertet mitt egentlig ville. 2 år etter at du døde oppdaget jeg hva åndedrettet har å si for mennesker. En fantastisk ”åpenbaring”. Derfor sa jeg opp min statlige konsulentjobb og startet egen virksomhet med fokus på personlig vekst gjennom selvhjelpsmetoder. Jeg jobber fortsatt med å bringe budskapet ut til andre om at vi alle som én har en kraft vi kan hente gjennom åndedettet som kan gjøre oss gladere, friere, mer ansvarsfull, og mer glad i oss selv og andre. Takk for at du var den du var, og takk til meg selv for at jeg valgte deg til min far.

Kjærlige hilsner  fra
Inger Lise
 

2. Tilgivelsesdiett

Ved å bruke tastatur bruker du begge hender, og du benytter derfor både høyre og venstre del av hjernen

Kortversjonen av tilgivelsesdietten

Kapittelet om tilgivelse i boken "Pust når det gjelder!" er ganske omfattende fordi mange har vanskelig for å ta inn over seg forskjellen på "tilgivelse" og "finne seg i". Å tilgi noen betyr ikke det samme som å "finne seg i at det vonde som skjedde er/var OK". Det handler mye mer om å sette seg selv fri fra de vonde og sårende følelsesminnene ved å kunne huske dem uten fordømmelse. Dette forklares grundig i boken, og tilgivelsesdietten er også omfattende forklart i boken. 

Her kommer kortversjonen:

Tilgivelsesdietten utføres skriftlig - enten for hånd, eller på PC'en, og kan gjennomføres så enkelt som i punktene 1-3 nedenfor:

 

  1. Tilgi deg selv (eller den andre) skriftlig 70 ganger daglig i 7 dager (avsnittet må bearbeides)

          Dag 1-3:  jeg, Inger Lise, tilgir nå meg selv helt og fullt,
          Dag 4:     tilgi 70 spesifikke ting (husk urettferdighetene),
          Dag 5-7:  det samme som dag 1-3.

  2. Se på listen fra dag 4: affirmer skriftlig på de utsagnene som føles mest viktige   

  3. Skriv tilgivelsesbrev til den det gjelder (husk også eventuelt deg selv)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 17:55

Hei, kan du ikke skrive litt om Væren. Min mann er vær og jeg er trenger å forstå ham bedre! :) http://åndelighet.no

...
09.08 | 21:23

Det blir nok ikke kurs før i 2018. Klem til deg 😍

...
05.08 | 22:52

Hei hr du kurs nå ?

...
16.01 | 12:34

Mange med ADD eller ADHD er svært intelligente, men ofte meget urolige. Pusten kan være til god hjelp.
Mvh Inger Lise Eide

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE